Popularna restauratorka Magda Gessler jest autorką cotygodniowych felietonów w tygodniku „Wprost”. Rekomenduje w nich bądź też przestrzega przed lokalami, restauracjami i knajpami w których warto zjeść. W ostatnim numerze ocenie poddana została kulinarna strona Bukowiny Tatrzańskiej.
Wiele pochlebnych słów i pochwał zebrała karczma „U Leśnego”. Pani Magda ze szczegółami, z lekkością i finezją opisuje potrawy, jakie miała okazję tam zjeść. Na szczególną uwagę jej zdaniem zasługują dania z jelenia, ale nie brakuje tam innych tradycyjnych dań, typowo polskich. Godna polecenia jest również szarlotka, jak u babci. Dodatkowo „U Leśnego” ceny nie są wygórowane, 25zł za kocioł gulaszu, który z pewnością nakarmi 3 osoby.
Drugim miejscem, które urzekło Panią Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej była pizzeria, w której gospodarzy sam Janosik. To pomieszanie polskich zwyczajów z włoską tradycją. Pizza „U Janosika” jest niezwykle treściwa, to zdaniem Pani Magdy idealny posiłek przed dalszą wyprawą w góry.
Zapraszamy do lektury całego felietonu: www.wprost.pl/ar/272678/Pizza-po-goralsku/?I=1502